Viktnedgång genom att dricka vatten

Få är de som inte känner att de skulle kunna tappa några kilon, speciellt så här i början av badsäsongen. De flesta av oss skulle gärna se en något slankare kropp när vi tittar i spegeln. Och hjälp på traven finns, från ett kanske något oväntat håll.

Bra vatten

Bara två glas vatten

I en studie utförd på College of Agriculture and Life Sciences vid Virginia Tech University i USA har man tittat på vilken effekt något så enkelt som två glas vatten tjugo minuter innan en måltid kan ha. Och resultatet var slående: vattnet ledde till en markant ökad viktminskning hos testpersonerna.

Kontrollera kvaliteten

Alla dricker vi vatten, men många skulle tjäna på att göra det till en mer framstående del i dieten. Att dricka en och en halv liter om dagen kan ha flera goda hälsoeffekter. Men det är också viktigt att se till att vattnet man dricker håller en god kvalitet. Om vattnet kommer från en egen brunn finns det nämligen risk för föroreningar. Vissa ändrar bara vattnets smak och lukt, medan andra kan vara direkt skadliga. Det kan därför vara värt att ta kontakt med ett vattenreningsföretag, som till exempel Renton, som erbjuder möjligheter att analysera vattnet och installera filter för att få bort eventuella föroreningar.

En liten knuff i rätt riktning

En god kosthållning och motion är fortfarande de viktigaste stegen mot viktminskning och vatten är absolut inte ett mirakelmedel. Att försöka ersätta din kost med vatten, eller dricka vatten i allt för stora mängder, är en dålig idé och kan rent av vara skadligt. Som ett komplement till nyttig kost kan en något ökad vattenkonsumtion däremot vara den där lilla knuffen i rätt riktning som du behöver.