Thaiboxning

Thaiboxning eller som den även kallas, muay-thai, är en kampsport där du använder dig av bland annat sparkar, knän och slag.

I vissa delar av världen används även armbågar. Thaiboxningen har verkligen blivit populär de senaste åren. Många tror att en viktig anledning till det är att mixed martial arts, som är en kampsport där thaiboxningen är ett viktigt inslag, vuxit sig väldigt stor. Det har gett sporten uppmärksamhet och de senaste åren har många skaffat medlemskap hos sin lokala muay-thaiklubb.

Rätt utrustning

När du vill komma igång med thaiboxning behöver du bra utrustning. Det är viktigt med bra handskar och rejäla skydd såsom hjälm och tandskydd. Utrustning av hög kvalitet hittar du på Highwhey.com. Du kommer antagligen att ha din utrustning länge då den tenderar att hålla flera år. Därför är det kul om du sätter din egen personliga prägel på den och väljer färger och stil utifrån dina personliga preferenser.

Thaiboxning – bra vid viktnedgång

Är du ute efter att gå ned i vikt? Då är thaiboxning verkligen något för dig. Thaiboxning är en av de mest fysiskt krävande sporterna vilket så klart gör att du gör av med ett stort antal kalorier under ett träningspass, betydligt mer än de flesta gör av med på gymmet. Det handlar mycket om kondition och uthållighet i musklerna. Du involverar också hela kroppen vilket också det hjälper till vid förbränningen. Många skräms bort av de våldsamma inslagen men sanningen är att du själv väljer hur hårt du vill träna. Den allra största delen handlar om att slå och sparka på säckar eller att träna teknik med någon annan på klubben. Alla visar varandra respekt och ingen ska behöva vara rädd för att gå på träningarna. Det gäller särskilt på nybörjarnivå då fokus ligger på teknik och att utveckla musklerna och uthålligheten. Är du nyfiken på att sätta igång kan du börja med att besöka Svenska Muaythaiförbundet för att hitta en klubb i närheten av dig.