Släpp stressen

För många av oss är stress en stor anledning till viktuppgång och samtidigt en av orsakerna till att vi också har svårt att gå ner i vikt.

Yoga som träningsform

Alla är inte medveten om att höga stressnivåer faktiskt gör att din kropp förbränner fettet långsammare så det är viktigt att hitta någon form av träning som kan hjälpa dig släppa på stressen och inte bara träning som förbättrar konditionen. För en del kan yoga vara lösningen, idag finns yoga som träningsform även för gravida, vilka absolut mår bra av att släppa på stressen och leva i nuet både för egen del och för barnets bästa.

Vad är stresskilon

För andra kan en promenad ute i naturen vara ett bra sätt att varva ner och hjälpa till att bli av med tjockhormonet som det också kallas.  När kroppen är stressad så drar den automatiskt ner på ämnesomsättningen. Detta beror på att kroppen reagerar på att vi är i någon form av fara och sparar alla energidepåer som en slags överlevnadsinstinkt. Man kan likna det vid att kroppen tolkar det som om vi sitter fast högt uppe i ett träd och då kan man inte klara sig genom att vara mager. Det gäller alltså att skapa sig en balans som fungerar mellan alla våra måsten och nöjen så vi känner oss trygga och kroppen börjar förbränna fettet.