Kosttillskott för viktnedgång

Att hitta genvägar till att gå ner i vikt är något många under många år har sysslat med och förmodligen så kommer det att fortsättas med detta tills man faktiskt kommer på ett sätt som fungerar.

Kosttillskott

Gena inte

Ja du förstod den sista meningen rätt, det betyder att vi håller med forskningen. Det finns i skrivande stund inget lagligt kosttillskott som snabbar på din ämnesomsättning så pass mycket att du minskar snabbt i vikt. Med detta sagt så betyder det inte att somliga kosttillskott och delar i kosten kan hjälpa dig i processen – men hårdjobbet måste du sköta själv. Att använda sig av naturliga kosttillskott som innehåller exempelvis rosenrot gör förstås att du blir piggare och orkar träna hårdare och kan hjälpa dig på sådant vis. Att dricka en kopp kaffe innan träning är också ett trick för att piggna till lite extra.

Sen finns det också andra typer av kosttillskott som påverkar kroppens upptag av fett, men det påverkar inte heller dem ämnesomsättningen.

I övrigt så har det bevisats att kryddstarka ingredienser i maten, så som chili, svartpeppar och liknande, vid frekvent intag, ökar ämnesomsättningen. Det innebär alltså att du måste äta stark mat ofta för att det långsiktigt ska ha någon verkan på din viktnedgång. Att gå ner i vikt är i de flesta fall inte någon snabb process, utan måste tar sin tid om det sker på naturlig väg. Sen är vi olika och har olika snabb ämnesomsättning från första början, vilket innebär att det kan gå “enklare” för somliga att går ner i vikt än för andra.

Hårdjobbet

Vi nämnde att du måste sköta hårdjobbet på egen hand, och du har säkert räknat ut att det innebär att du måste förändra din livsstil i form av motion och kost – som vi redan har skrivit om här.