Kom igång med löpträning

Att träna löpning är en av de absolut bästa motions- och träningsformerna man tänka sig, framför allt eftersom det är ett mycket bra sätt att förbättra sin kondition på samtidigt som det också är ett väldigt bra sätt att förbränna fett på. För den som funderar på att börja springa, men som ännu inte riktigt kommit igång kommer här några tips.

kvinna som tränar

Det allra viktigaste i början är att inte ha för höga ambitioner och tro att man ska kunna springa en mil 4-5 gånger i veckan, för det kommer man inte att klara av.

Bättre är då att börja lugnt och sedan öka träningsdosen efterhand. Ett bra mål inledningsvis kan vara att man inom två månader skall springa 5 km två gånger i veckan.

För att nå detta kan man börja med att jogga/lunka i 20-30 min och därefter sätta som mål att kanske springa 2,5 km utan att stanna och sedan kanske 3 km. När man väl klarar att springa 3 km kan man också klara 4 km och så småningom även 5 km och vips har man nått sitt mål.

När man tränar är det så klart också viktigt att man har bra utrustning som bra skor och bra kläder med mera. Bra träningstillbehör är något man hittar tips om på den här sidan.