Bra träningsprodukter

När man tränar så måste man ju i regel också ha på sig kläder att träna i också. Hur man ser på det här med träningskläder brukar skilja sig lite från person till person, vad man ska ha på sig alltså.

Träningsklädd

Vissa brukar tycka att det fungerar minst lika bra med en urtvättad t-shirt och ett par shorts som det gör med moderna träningskläder som dessutom följer det vi kallar för träningsmodet. Andra vill ha det senaste träningsmodet och dom senaste prylarna. För din träning och viktminskning så spelar det inte någon större roll vilken av dessa personer som du är, men det finns en del fördelar med somliga produkter. Vi tipsar om några vi tycker lite extra bra om som vi hittat online.

Löparstrumpor

Att dra på sig ett par strumpor som är optimerade för löpning är en fröjd för foten. Dels så sitter denna typ av strumpor väldigt mjukt och skönt på fötterna och dels så är de mycket skonsamma. Funktionsstrumpor är gjorda i material så att de dels minskar friktionen för fötterna mot underlaget och dels så är de extremt snabbtorkande och svettabsorberande, vilket minskar risken för skavsår och blåsor. Många modeller har också ett mönster som gör att cirkulationen förbättras.

Kompressionstights

Kompressionstights har blivit mycket populära, och det av en anledning. Om vi tar exempelvis märket 2XU så har det ett kraftigt tyg som ger det man kallar för graderad kompression, som ökar blodcirkulationen och främjar återhämningen. Det fungerar på det sättet att när vibrationerna och slagen i musklerna reduceras så tar det längre tid för dem att bli stela och trötta.

Pulsklocka

För dig som vill ha full koll på din träning så finns idag pulsklockor som gör mer än bara mäter din puls. De kan även mäta sträckor, hastighet, höjd och tempo och fungerar inte bara på löpning – utan även exempelvis simning – perfekt för multisportare.

Sportarmband

Det är många idag som gillar att lyssna på musik medan de tränar och det är ju främst genom mobilen som många gör detta. Problemet är dock att det inte alltid finns ett bra ställe att ha mobilen, speciellt inte om man tränar något som involverar stora rörelser, ligger mobilen i fickan är det lätt att den faller eller hoppar ur och det är inte alla som ens har träningskläder med fickor till att börja med. Det är då man använder sig av ett sportarmband, det fästs kring överarmen och tillåter ändå att man använder pekskärmen på mobilen.

Knä- och armbågsstöd

För alla som vill ha skydd mot muskelsträckningar, extra support vid högintensiva träningspass eller återhämtar sig från en tidigare skada, är dessa helt perfekta. Se bara till att köpa ett par som är ergonomiskt formade och har en flexibel konstruktion så att rörelsefriheten inte blir för påverkad.